SHH Bostads Trygghetspaket

Avbokningsskydd

Om ni som köpare under tiden från det att ni skrivit på köpekontrakt för er nya SHH-bostad fram till infl yttningen drabbas av en s.k. kritisk sjukdom, avlider eller blir heltidssjukskriven i mer än 30 dagar och ni på grund av detta väljer att inte genomföra köpet så ersätter försäkringen de kostnader som ni är skyldiga att betala på grund av att ni frånträder köpet, så som bokningsavgift, handpenning och tillval mm. Maxersättningsbelopp 300.000 kr.

Bokostnadsskydd "Dubbelbo"

Bokostnadsskyddet ersätter kostnader för dubbelt boende i det fall den inte lyckas bli såld. Försäkringen täcker bland annat månadsavgifter och räntor med upp till 10.000 kr per månad. Gäller i upp till 12 månader med en karenstid på 3 månader från det att ni lagt ut er gamla bostad.

Eventuella osålda lägenheter

Ni som köper en SHH-bostad behöver inte oroa er för eventuella osålda lägenheter vid infl yttning. SHH förbinder sig att förvärva samtliga osålda lägenheter senast 6 månader efter infl yttning och ansvarar under tider för månadsavgifter för dessa. 

Bostadsrättsföreningens styrelse 

Under byggnationen och upp till 2 år efter färdigställandet kvarstår SHH i bostadsrättsföreningens styrelse för att överlämningen till den nya styrelsen ska bli så trygg och smidig som möjligt