Området

Centralt läge

Inbäddat i Hagalunds villakvarter hittar du snart Brf Läroverksvallen.

Områdets 60-tals charm och trädgårdar ger samma lugna känsla som att bo i hus, samtidigt som du har all service nästgårds. Åtta minuter till fots är allt som behövs för att ta sig ner till Kupolen eller köpcentret vid IKEA.

Nöjen

På en kvarts promenad når du resecentrum, och lika snabbt kan du vara på stan för att gå på bio eller i affärer, besöka museer, träna eller äta ute. Borlänge växer snabbt, och det märks på bl.a. matrepertoaren. Numera kan du välja mellan kök från många delar av världen, med alltifrån fast food till avsmakningsmeny uppbyggd på lokala råvaror.

"Shopping i Kupolen och IKEA på gångavstånd"

Naturen på nära håll

Vill du utnyttja naturen på nära håll finns Mellsta friluftsområde med motionsslingor för löpning, promena­der och längdskidåkning. En halvtimmes bilfärd bort ligger Gyllbergens naturreservat med sina vidsträckta myrar och ett rikt djur­ och växtliv. Har du tur kanske du skymtar en kungs­örn eller ett lodjur, och om säsongen är rätt kan du plocka med dig färska tranbär hem.

Sport & fritid

Nära till hands finns både golfbanor och ridanläggningar, sporthallar och utom­ husbad. Dessutom har du alltid nära till Rommes fina skid­backar. Du tar dig dit på en kvart i bil, eller med bussen som stannar ett stenkast från lägenheten.