Småstadskänsla i Riksten

Rikstens friluftsstad är en plats med begynnande småstadskänsla, som kommer bestå av ca 3 500 bostäder som färdigbyggd stadsdel. Här blandas barnfamiljer med äldre samt studenter.

Affärer & restauranger

Idag finns en livsmedelsbutik, pizzeria, frisör, dansskola, biograf, sommarcafé och ett hunddagis i Riksten. Och utbudet av butiker ökar i takt med att området växer. Tullinge Centrum erbjuder allt från livsmedelsaffärer, restauranger, caféer, banker, vårdcentral, folktandvård och apotek, helt enkelt allt du kan tänkas behöva i vardagen.

Motion & fritid

I närområdet finns flera friluftsområden och motionshallar. På Lida friluftsgård finner du allt från bad, fina grönområden, motionsspår och en vattenskidklubb. Där finns även ett värdshus som har mat och enklare logi. På vintern är det perfekt för dig som vill åka skidor både på längden och utför, det finns även möjlighet att åka skridskor när isarna plogats. Även i Flottsbro finns det möjlighet till bad på sommaren och skidåkning på vintern. Vid Tullingesjön finns brygga, beachvolley-bollplan och ett trevligt grillområde. Här håller även Tullinge kanotklubb och Tullinge Segelsällskap till.

Kommunikationer

Buss 721 trafikerar idag Rikstens friluftsstad och Tullingestation. Vid Tullinge station finns gratis infartsparkering för de som pendlar. SL planerar att sätta in snabbussar mellan Tumba och Flemingsberg via Rikstens Friluftsstad när den nya länsvägen 226 är klar. Det finns även en bra gång- och cykelväg mot Tullinge skog och stationen.

Skolor & barnomsorg

Rikstens skola tar emot totalt ca. 700 elever från förskoleklass till och med årskurs 9. I området finns idag även tre förskolor och ytterligare en förskola planeras att bygga i detaljplan 4.