Upptäck området

En förlängning av Helsingborg

Helsingborg har alla bekvämligheter som du kan förvänta dig av en storstad, men med charmen av en kompakt stadskärna med härlig småstadskaraktär.

Med kusten intill är havskänslan alltid närvarande. Om du drömmer om att börja dagen med en strandpromenad eller morgondopp har du hittat rätt. Här har du stora delar av Skåne som arbetsmarknad. Helsingör ligger bara en kort färjetur bort, och Landskrona finns på bekvämt pendlingsavstånd. I närheten finns tre skolor och fem förskolor, era av dem rankade som några av Helsingborgs bästa.

Pålsjöbadet

Vid Pålsjöbadet kan du rena kropp och själ med ett dagligt havsdopp. Hit har folk kommit i generationer för att bada såväl sommar som vintertid. Sedan 70-talet står Pålsjöbadet åter i sin fulla kraft efter att ha renoverats och gett plats för nytt soldäck, bastu och badhytter. Kom hit för ett dopp, eller för att bara sippa på en kaffe och andas luft med doft av salt och tång”.

Fina utflyktsmål

Samtidigt som du har nära till bekvämligheter och kommunikationer har du naturen inpå knuten. I områdets bokskogar finns caféer och Pålsjö slott som är perfekta ut utflyktsmål för en helg, eller för motion och promenader.

"Nära till Europa, nära till skog och kust"

Området växer

Nära Solhörnet växer det nya området Mariapark fram som blir ett eget litet centrum i Pålsjö. Här finns bland annat Pågatågstationen där du kan hoppa på tåget som tar dig till Malmö på 40 minuter, eller till Köpenhamn på en knapp timme.

Mat, dryck & kultur....

Mitt i bokskogen finns Pålsjöpaviljongen. Caféet drivs sedan 2008 av Marlene som med själ och hjärta förtrollar noggrant utvalda råvaror till sagolika matupplevelser. Här finns något för alla. Våfflor för de yngre (eller för dig som bara är sugen på att smaka äkta skånsk matkärlek) och matiga sallader för alla smaker.

....mitt i bokskogen

Atmosfären kring Pålsjöpaviljongen skiftar karaktär på ett magiskt sätt under året. Från tätgröna lövverk till ett fyrverkeri av höstfärger och vinterns kala stammar. Paviljongen har öppet hela sommaren, och även under helger inpå höst och vinter. Lagom till allhel- gonahelgen samlas gäster i stickade polotröjor för att äta Marlenes hemlagade soppa. Här trivs Helsingborgsbor såväl som besökare från andra delar av landet.