Brf Köksträdgården

En by med kärlek till det äkta

I Steninge Slottsby lever du så nära historien det går.

Traditionerna från stora parkodlingar märks tydligt. Inte minst på Slottsbyns lummiga trädgårdskänsla. Lite som att komma till Vasastan på landet. Anorna och traditionerna är hjärtat i Slottsbyn, men det är nutiden som är motorn. Här satsar många caféer och restauranger på ekologiskt och närordlat. Du kan också titta förbi ”Bondens & hantverkarens marknad”. En lokal marknad med ekologiska råvaror och hantverk från odlare och tillverkare i Mälardalen. Gillar du att odla själv kan du så fröer för frukt och grönt på åkermarkerna runt om Slottsbyn. En del av marken kommer upplåtas till boende i Slottsbyn, och en del till de planerade restaurangerna och saluhallen.

Förtur till båtplats

Du får förtur till båtplats om du bor i Slottsbyn. Den nya marinan har hela 360 båtplatser.

Plats för egen häst

Du som rider har aldrig långt till stallet. Här finns en ny stallanläggning med ridhus och 45 boxplatser. Vill du stalla upp din häst här har du förtur om du bor i Slottsbyn.

”En trädgårdsoas bara 30 minuter från Stockholm”

Förskola och äldreboende

En viktig del av filosofin i Slottsbyn är närheten mellan generationer. Här ligger skola och äldreboende mitt i byn.

10 minuter från Arlanda

Även om det känns som att du är mitt ute på landet har du nära till det mesta. Slottsbyn ligger 10 minuter från Arlanda, och det tar 30 minuter till Stockholm eller Uppsala. Vill du åka kollektivt är Märsta tågstation närmast.