En ny del av Sundsvall

Hagagläntan blir en ny del i Sundsvalls omtyckta Haga. Omgivet av vackra villor, bra grannar och skolor. I området ligger bland annat Hagaskolan, Mimersskolan med musik- och idrottsinriktningar, och idrottsgrundskolan Prolympia.

Här är allting nära. En buss- eller cykeltur tar dig snabbt in till mataffärer och butiker i centrum, och vill du åka längre finns E4:ans påfart nära intill. Flygplats och tågstation gör det möjligt att veckopendla till Stockholm eller andra delar av landet. Dessutom finns naturen alltid inom räckhåll.

I närheten - Norra berget

Vid Norra berget kan familjen aktivera sig i timmar. Platsen är känd som Sundsvalls Skansen och ger möjlighet att äta och dricka, besöka friluftsmuseet, plocka svamp och bär, eller promenera och sporta i naturreservatet. Här finns milslånga motionsspår som är utmärkta för vandring och löpning på sommaren eller skidåkning på vintern.

Stans vackraste utsikt

Vill du uppleva Sundsvalls bästa utsikt är det hit du ska bege dig. På en sluttning intill hittar du Tivoliparken som du når genom en slingrig stig uppför berget. Det här är den perfekta platsen för en picknick på de stora gräsmattorna. Du har också nära till Baldershovs idrottsplats som erbjuder friidrott, fotboll och tennis.

"Här bakar vi med stort hjärta och starka nypor"

Börja dagen med nybakt bröd

Bor du i Hagagläntan är du också granne med Hagabagar’n. Bageriet har anor från 40-talet och här bakas bröd, tårtor och kakor till fest, till bröllop, till vardagsluncherna och till helgen. Allt utifrån gediget hantverk. Här träffar du Emelie som har tagit över och numera driver bageriet som varit i hennes föräldrars händer sedan 1982. I caféet kan du äta nybakt tunnbröd från stenugnen, eller köpa hem färskt surdegsbröd till frukosten. Vill du äta lokala klassiker kan du prova Hagalimpan eller Katarinakakor som är uppkallade efter trakten. Se också till att titta förbi på fettisdagen för att smaka några av Sundsvalls godaste semlor!