Så köper du nyproduktion av oss

Att flytta in i en bostad som är helt ny är en speciell känsla. Det finns många fördelar med nyproduktion och vi har samlat information i 10 steg om hur vägen till ditt nya hem går till.

1. Hitta ditt drömboende

Är du ute efter ditt nya drömboende? Vad roligt!​ Att köpa ny bostad är både stort och spännande. Vi på SHH arbetar hårt för att göra vägen till ditt nya hem så smidig som möjligt. Vi erbjuder prisvärda bostäder i olika utformanden för att matcha just dina behov. Hitta ditt drömboende här.​ 

2. Intresseanmälan

När du har hittat ett projekt som du är intresserad av kan du enkelt fylla i en intresseanmälan direkt på startsidan av projektet. Du kan göra intresseanmälan på flera projekt och den är inte på något sätt bindande. Självklart är det också helt kostnadsfritt. Ta chansen att vara först till kvarn när försäljningen startar! 

3. Säljstart & lånlöfte

Inför säljstarten är det smart om du är väl förberedd för att inte gå miste om din drömbostad. Det är bra om du har finansiering och lånelöfte från banken klart. Alla som har anmält intresse blir inbjudna till säljstarten. Du blir tilldelad en “köplats” och får därefter välja bostad.
Tips!Ha flera alternativ om den bostaden du är intresserad av redan blivit bokad.

4. Förhandsavtal

Ett steg närmare ditt nästa drömboende! När du har hittat din blivande bostad tecknas ett Förhandsavtal. Förhandsavtalet är bindande och innebär att den nybildade föreningen lovar att upplåta din bostad - och du i din tur lovar att köpa bostaden. Att köpa bostad är en av de största affärerna man gör i livet och vi vill även att det ska bli din bästa. Därför ingår alltid ett trygghetspaket när du köper bostad av oss. Trygghetspaket innefattar bla. Avbokningsskydd, dubbelt boendekostandsskydd och förskottsförsäkring. Läs mer om vårt trygghetspaket här.

5. Tillval

SHH:s material är noggrant utvalda och anpassade för att få en så prisvärd bostad som möjligt och för att du som köpare ska slippa tänka på massa tillval inför flytten. Vill du så har du efter bokningsavtalet möjlighet att göra några få tillval. Du kan göra tillval som exempelvis rostfria vitvaror, andra köksluckor och i vissa fall badkar istället för dusch. För att veta vilka tillval just du kan göra kan du klicka dig in på projektets startsida och läsa mer.

6. Handpenning

Du betalar ingen handpenning förrän beslut om byggstart tas. Handpenningen kan variera mellan de olika projekten och räknas av på den totala köpesumman.

7. Se hur din nya bostad kommer till liv

Första smygtitten.​ Vi vet att många är nyfikna och därför bjuder vi in dig och dina blivande grannar för en byggvisning när projektet börjar bli klart. Vi visar endast ett antal lägenheter och det är inte säkert att just din nya bostad visas. Just sin egna lägenhet får man se senare vid kundsynen. Det är ett perfekt tillfälle att ställa frågor man funderat över och även lära känna sina nya grannar.

8. Besiktning

Nu börjar det dra ihop sig till inflytt.​ Vi vill att allting ska vara perfekt den dag du för första gången sätter nycklarna i låset. Bostaden genomgår sin slutbesiktning av en oberoende besiktningsman för att säkerställa att allt ser bra ut. Eventuella brister som besiktningsmannen upptäcker åtgärdas utan kostnad. Efter två år görs en garantibesiktning.

9. Kundsyn

Efter slutbesiktning sker en kundsyn där du som köpare tillsammans med en besiktningsman får gå igenom din egna bostad och se till så att allt är som du har förväntat dig.

10. Tillträde och inflytt

Dagen är äntligen här! Dags att flytta in i din nya bostad. Vi bekräftar att slutbetalningen är genomförd och du får all information du behöver. Du får en pärm som innehåller bland annat information om garantier, besiktningar, bruksanvisningar och skötselråd. Därefter lämnar vi över nycklarna till din nya bostad.

Välkommen hem!