Vi söker en Affärsutvecklingschef

SHH Bostad expanderar och söker nu en erfaren och driven Affärsutvecklingsschef med ansvar för affärsgenerering till sitt kontor i centrala Stockholm. I denna nyckelroll på SHH Bostad ges du stora möjligheter att påverka din roll och utvecklas i ditt ansvarsområde i en entreprenöriell och kreativ miljö.

Om tjänsten

Som erfaren från fastighetstransaktionssidan är du självständig i sourcing och ackvisition av allt från råmark till färdiga byggrätter. Du arbetar från första skede med att tillskapa nya bostadsprojekt i framförallt Stockholm, Mälardalen samt strategiskt utvalda orter. Genom din analytiska förmåga utvärderar du affärsmöjligheter samt projektleder fastighetsförvärv och försäljningar från start till mål. Tjänsten är en heltidstjänst med placering i Stockholm och du rapporterar till SHH Bostad AB:s koncernchef. Resor i tjänsten förekommer. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Identifiera byggrätter och blivande bostadsprojekt genom kommunkontakter, nätverkande med bostadsbolag, investerare, fastighetsägare eller andra samarbetspartners
 • Upprätta finansiella kalkyler och strategiska analyser av affärsmöjligheter
 • Ansvarig för due diligence processer och upphandling samt koordinering av konsulter så som jurister, teknikkonsulter och arkitekter.
 • Ta fram beslutsunderlag till ledningsgrupp och styrelse inför investeringsbeslut
 • Förhandla och genomföra fastighets- och bolagsförvärv/ försäljningar
 • Uppföljning av och till- och frånträdesbokslut av genomförda transaktioner.
 • Aktivt driva utvecklingen av processer, metoder, samt strategier och handlingsplaner för verksamheten
 • Arbeta nära bolagets analys- och projektutvecklingsteam i samband med genomförandet av affärer

Profil  

 • Civilingenjörsexamen eller annan relevant utbildning med inriktning   fastighetsekonomi och/eller finansiell ekonomi
 • + 5 års kvalificerad transaktionserfarenhet inom fastigheter, företrädelsevis med erfarenhet från bostadssidan 
 • Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, såväl på svenska som engelska
 • Ett gediget upparbetat nätverk

För att lyckas i denna roll är du en affärsmässig och prestigelös medarbetare som är starkt utvecklingsfokuserad och trivs i en entreprenöriell och dynamisk miljö. Du är van vid att arbeta självständigt men värdesätter samarbeten och är lyhörd för dina kollegor och externa motparter. Du är lösningsorienterad och brinner för att göra affärer där dina insatser gör stort avtryck för bolagets fortsatta utveckling. Du har en relationsskapande personlighet och är verbalt skicklig. Vidare är du en förtroendeingivande person som är mån om att underhålla ditt kontaktnät, knyta nya kontakter och hålla dig uppdaterad mot branschen.

Din ansökan

Vill du bli en del av SHH Bostad? Välkommen att söka tjänsten via www.boardtalk.se. Frågor besvaras av ansvarig rekryteringskonsult Sara Widforss (070-790 10 75) e-mail sara.widforss@boardtalk.se eller Ola Everhed e-mail ola.everhed@boardtalk.se. Urval och intervjuer kommer att ske löpande varför vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt.

 Ladda ner tjänsten som pdf