Miljö & hållbarhet

Vi levererar det vi lovar. Hållbara hem för miljön, samhället och plånboken.

Hållbart för miljön

Att tänka hållbart är en självklarhet för oss på SHH. Vårt hållbarhetstänkande styr våra materialval och utformningen av våra välplanerade hem och gröna kvarter. Vi eftersträvar Svanenmärkning i alla våra bostäder och bygger utifrån ett hållbart livscykelperspektiv. Vår ambition är alltid att säkra en så lång livslängd som möjligt på bostaden med en minimal miljöpåverkan. Vi bedriver ett långsiktigt och ansvarsfull miljöarbete, i syfte att med god marginal överträffa miljökraven i alla våra bostäder. 

Liten pojke tittar på jordglob


Hållbart för samhället

SHH bygger med hög grad av variation för att minska risken för kategoriboende och segregation och på så sätt bidra till en hållbar samhällsutveckling. Vi kan blanda hyresrätter och bostadsrätter – stora och små – i samma område, vilket ger förutsättningar för människor att bo kvar när livet förändras. Människor ska känna sig trygga och välkomna i våra kvarter alla timmar på dygnet. Därför bygger vi småskaliga områden med bra belysning och inbjudande mötesplatser. Det skapar småstadskänsla, gemenskap och trivsel. 

Hållbart för plånboken

Genom en slimmad produktionsprocess och en känsla för stilren design och smarta interiörval, kan vi erbjuda prisvänliga, moderna och välplanerade bostäder till många. Vi vet att det går att bygga attraktiva och hållbara hem utan att det kostar en förmögenhet. Men det kräver att man tänker smart och alltid strävar efter att bli bättre. Sedan starten 2010 har vi arbetat fokuserat för att minimera kostnaderna och tidsåtgången i våra processer utan att tumma på kvaliteten och miljönormer. Vi bygger så att människor ska få förutsättningar att bo och leva.

Ladda ner och läs vår Hållbarhetspolicy

Miljö- och hållbarhetsansvarig

Martin Hildebrandt