SHH Bostad och Blooc utvecklar nytt bostadsområde

SHH Bostad och Blooc tecknar avtal om uppförande av nytt bostadsområde i Steninge Slottsby i Sigtuna.

Steninge Slottsby kommer färdigbyggt att rymma omkring 750 bostäder för små och stora familjer. Det skall bli Sigtunas bästa plats för barnfamiljer. Området består av 11 tun, små områden i området, där olika typer av hus och boendeformer blandas. Brf Slottsträdgården planeras i tun 7. Den nya förskolan kommer rymma 6 avdelningar och skolan blir två-parallelig för barn i klass F-6.

Steninge slottsby översiktÖversiktsbild över Steninge Slottsby. Brf Slottsträdgården markerat med röd pil. 

”Vi ser fram emot att utveckla Brf Slottsträdgården tillsammans med Blooc. De har precis som vi lång erfarenhet av att utveckla prisvärda och välplanerade hem med modern inredning och tilltalade design till ett bra pris. Något som också tilltalar oss är att Blooc tillsammans med sin delägare Derome kan erbjuda hållbara bostäder i trä, vilket vi gillar”, säger Johan Spång, Projektutvecklare SHH Bostad.

I Steninge Slottsby har alla bostäder nära till naturen, bad och båtliv i Mälaren, bara några minuter bort. Här skapas en levande plats där butiker, restaurang och naturupplevelser redan finns på plats. Sigtuna ligger några minuter bort med bil, till både Uppsala och Stockholm tar du dig på 30 minuter och dessutom har du hela världen runt hörnet med 10 minuter till incheckningen på Arlanda.

restaurang i SteningeladanRestaurangen i Stenladan har en av Sveriges största vedeldade grillar. Här serveras både brunch, lunch och fika.

Brf Slottsträdgåden planeras att säljstartas under våren 2020. 

 

Till projektsidan Brf Slottsträdgården