Möt Mirja - Arkitekt på SHH

Växer familjen? Har barnen flyttat ut? Eller hägrar första egna lyan? Hos SHH Bostad finns boenden för livets alla faser. – Vårt mål är att varje kvadratmeter ska kunna användas maximalt, säger Mirja Nilsson, arkitekt på SHH Bostad.

Ett bra boende är anpassat för livets olika skeden. En småbarnsfamilj har vissa behov, ett äldre par utan barn helt andra. För en bostadsutvecklare ställer det här stora krav på smart planering och djup kunskap om hur olika människor lever sina liv.
SHH Bostad har sedan starten 2010 arbetat målmedvetet med att skapa bostäder som på ett smart och prisvärt sätt tar hänsyn till olika målgruppers önskningar och krav på det nya boendet. Allt för att du som kund ska kunna flytta in i ett hem som redan från start är skräddarsytt för dig och dina behov.

Och processen börjar långt innan en enda vägg har rests på ditt kommande boende.
– Vi börjar att fokusera på målgruppen. Det vill säga: För vem och vilka kommer de här bostäderna att passa? Och hur skapar vi de bästa förutsättningarna för dem, säger Mirja Nilsson, arkitekt på SHH Bostad. Utemiljön är ett konkret exempel.
– Det kan handla om hur gården ska se ut. Skapar vi ett boende för barnfamiljer är det till exempel mer fokus på lekplatsen. Om det primärt är äldre som ska flytta in så kanske vi planerar in mer blommor eller boulebana, sittgrupper och grillplatser, säger Mirja Nilsson.

Hon har mångårig erfarenhet av att skapa och rita bostäder. På SHH Bostad ritar hon själv, och samarbetar också med andra arkitekter och markägare. Allt för att säkra att SHH Bostads vision efterlevs – nämligen att utveckla prisvärda bostäder.
– Vi bygger för att alla ska ha råd, säger Mirja Nilsson. En av nycklarna? Att skapa boenden som utnyttjar ytan till max.
– Varje kvadratmeter kostar för kunden, så vårt mål är hela tiden att varje kvadrat ska användas maximalt. Det är viktigt för oss, och något som ju kommer våra kunder till del i slutändan, säger Mirja Nilsson.

När hon ritar lägenheterna så finns redan möblerna med i planeringen.
– Jag tänker in livet i lägenheten från start. Hur kommer man att gå från vardagsrummet till köket? Var placerar jag smartast förvaringen? Jag försöker också tänka en alternativ möblering, så att det alltid går att möblera på minst två olika sätt, säger Mirja Nilsson.

En annan viktig del i strävan att utveckla prisvärda bostäder är materialvalen. När du väljer SHH Bostad behöver du inte lägga tid och energi på det. De allra flesta valen är redan gjorde av Mirja och hennes kollegor.
– Det blir dyrare för kunden om alla ska välja. Många olika materialval innebär en omfattande administration. Det är en kostnad som vi inte vill lägga på våra kunder. För att hålla nere kostnaden är det mesta färdigt, vi har tänkt på allt från början.

SHH Bostad samarbetar med de stora, välkända leverantörerna. Med andra ord: Köksluckorna, bänkskivorna och handfatet är redo för att livet ska flytta in. Och de klarar de påfrestningar som exempelvis små barnhänder kan utsätta materialen för.
– Vi tummar aldrig på kvaliteten. Vi väljer material från kända leverantörer som är funktionella, håller hög säkerhet och är slitstarka. Vi håller den standard som alla förväntar sig idag, däremot har vi medvetet valt bort de extravaganser som driver upp priserna för kunden i slutändan.
Mirja Nilsson säger att många kunder uppskattar att de flesta val redan är gjorda.
– Ja, en del får till och med lite ångest av för många tillval. De tycker att det är skönt att vi redan har valt åt dem redan.

 

Träffa fler av våra medarbetare; 

Anna-Karin - Kundansvarig
Sofia - Projektuvecklare
Timar - Receptionist