Höstens inredningstrender stavas hälsa och hållbarhet

För många innebär hösten en motvillig återgång till mörker, regn och rusk. Men för den inredningsintresserade finns det alla möjligheter att inviga hösten med en både hållbar och mysig heminredning som skingrar mörkret. Höstens inredningstrender handlar om att göra mycket med små medel, och utnyttja den potential som finns i ditt hem.

Ett hållbart boende är grunden för SHH Bostad, där kvalitet och miljö är grundstenar. Hållbarhet är också ledordet för årets, och även höstens, inredning. Det gäller allt från hantering av möbler till att skapa en atmosfär som främjar välmående genom att låta träningsattiraljer stå framme och bli till en personlig inredningsdetalj.

Kvalitet och hållbarhet associeras ofta med dyra investeringar, men så måste det inte vara. Det går att leva hållbart och samtidigt ge ditt hem ett lyft utan att det måste kosta skjortan. Inspireras av tipsen nedan för att göra ditt hem skönare, trendigare och mer hållbart!


Hälsa och välmående

Hållbarhet gäller inte bara det yttre. En inre hållbarhet med fokus på hälsa och välmående är en av höstens stora trender. I hemmet ryms numera även den personliga träningen och intresse för välmående. Varför inte låta din yogamatta eller färggranna sneakers stå framme som en personlig inredningsdetalj? Med ekologiska doftljus i badrummet och miljövänliga värmeljus i köket blir hösten en tid att se fram emot.

Kläder som inredning i garderob 

Den nya lyxen

Det som anses vara lyxigt håller sakta men säkert på att ta ny form. Det handlar inte längre om en glamourös livsstil, utan den nya lyxen kretsar istället kring kvalitet som går i hand med hållbarhet. Med det har ett gediget intresse för den svenska hantverkarkonsten fötts. Det gäller bland annat möbelrestaurering. Istället för att slänga din småslitna köksstol så kan du ge den nytt liv. På så vis kommer man långt med det man har hemma! Det är ett enkelt sätt att skapa ett hållbart hem och låta möblerna berätta sin historia.

 

Tillbaka till 70-talet

Det ljuva 70-talets inredningstrender, och även 30-talets art-deco-stil gör en comeback i höst med allt från mönster till manchestertyg. Trenden innebär en hel del nylanseringar, men varför inte ta en tur till din närmaste second-hand i jakt på det perfekta retrodetaljen?

Naturnära material

Förutom en 70-tals vurm så är det naturmaterial som står i fokus i höst. Materialen ska vara äkta och hållbara. Det gäller taktila ytor som runt, ribbet eller räfflat som är sköna för ögat och behagliga att känna på. Genom material som rotting, jute, linne och nordiska träslag välkomnar vi naturen in i våra hem. Dessutom är det en värd investering eftersom materialen håller inte bara under hösten, utan många år därtill.

Mjukt och murrigt

När kylan nalkas finns det inget väl inget bättre än att avnjuta en kopp té i ett mjukt inrett hem? I höst är det hudnära som gäller i stil och känsla. I material och toner ska det kännas ombonat, värmande och lekfullt. Med en lugn bas i hemmet är det dessutom lätt att leka med detaljer, kanske med en trendig accentfärg som koboltblå?

Växter som inredning
Växtbonanza

Att förgylla hemmet med växter är inte bara vackert, växterna renar också luften i ditt hem. Om 2018 var växten monsterans år, är det i höst snarare ormbunkar, fikusträd och rankor står på tapeten.Trenden för att skapa och ge bort sticklingar håller också i sig, och är ett fint sätt att låta dina favoritväxter leva vidare eller varför inte, få ett nytt hem? Det är både en uppskattad och kreativ present att ge bort!