Häng med när Emma och Reza flyttar in i Brf Brygghuset i Huddinge

Det är en disig fredagsmorgon i november när Emma och Reza får nycklarna till sin första egna bostad. De strålar av glädje när nyckeln vrids om till den nya lägenheten.

När jag träffar​ Emma Trbovic och Reza Sodeifi är det en tidig fredagsmorgon och paret har precis tagit sina första steg in i sin första gemensamma lägenhet. Det är en rymlig tvåa och det lyser om paret när de presenterar sitt nya hem.

Emma förklarar att de hade kollat på en hel del lägenheter innan, men de fastnade för lägenheten i Brf Brygghuset, Huddinge, av flera olika anledningar.

Planlösningen var det vi fastnade för. Den såg större ut jämfört med lägenheter med samma kvadrat.

De hade tidigare tittat på andra lägenheter i samma storlek, men det var just Brygghuset som kändes passande med stor hall, förråd och överlag en bättre planlösning.

En annan fördel är själva området. Emma och Reza känner till området och båda har familj som bor i närheten, vilket var en viktig faktor i valet av bostad. Brf Brygghuset har nära till både friluftsliv och innerstad; några minuter bort ligger Flemingsbergs pendeltågsstation och därifrån tar det endast 30 min till och från Stockholm city. Samtidigt finns skog och elljusspår bara ett stenkast bort. På gården finns utomhusgym och uteplatser med grillmöjligheter. Emma och Reza påpekar att det dessutom känns tryggt att köpa från SHH:

Det känns mer seriöst att köpa från SHH. Utifall att det exempelvis är några skador, så kan man lita på att de blir åtgärdade. Det känns tryggare.

Lägenheten är än så länge tom och redo att fyllas av liv. ​SHH Bostad bygger hållbara och prisvärda bostäder runt om i hela Sverige. Filosofin är att köparna ska  bo bra och samtidigt ha råd att leva väl, vilket passar perfekt för Emma och Reza som är ett av flera unga par som nu flyttar in i Brf Brygghuset.

Innan vi skiljs åt går​ Emma och kollar i den nya brevlådan. När jag frågar henne om hur det känns att flytta in så lyser hon upp. 

– Det känns jättebra, men lite nervöst.

Nyckeln vrids om i låset ​till brevlådan och Emma utropar glatt: “Redan post!”. I huset hänger förväntningarna och glädjen i luften när också grannarna tar sina första steg in i sina nya lägenheter.