Familjen fann sitt drömboende

Grönskande takterasser och vackra stenhus mitt i stan. Familjen Björklund föll direkt för den prisvärda nyproduktionen i Ystad.

– Barnen längtar efter att komma närmare kompisar och skolan, säger mamma Sanne Björklund.
Inbäddad i en fantastisk växtlighet i den gamla plantskolan skapar SHH Bostad charmiga radhus på två och tre våningar.
Här kombineras ett centralt läge med nyproducerade radhus i vackra stenmaterial.
Alla hus får en grönskande terrass eller trädgård. Det var denna kombination som familjen Björklund föll för.
– Vi gillar miljötänket som Trädgårdsstaden har, tanken på att det är en gammal trädgårdsodling som inte varit i bruk på ett tag kändes intressant. Att det är fokus på odling är något som passar oss, säger Sanne.

Familjen jabokbssonPappa Daniel, Mamma Sanne och barnen Julia 10 år och Ebba 8 år ser fram emot sitt nya radhus.

Idag bor Sanne och maken Daniel tillsammans med barnen Julia 10 år och Ebba 8 år i St. Herrestad några kilometer utanför stan. Tanken på att bo mer centralt hade funnits där ett tag.
När familjen Björklund fick nys om SHH:s projekt i Trädgårdsstaden väcktes genast familjens intresse.
– Vi bestämde oss rätt snabbt när vi väl hade sett området och ritningarna, det var mycket som stämde in på just det vi sökte, säger Sanne.

Radhusets läge var en avgörande faktor för familjen.
Närheten till stranden, tågkommunikationerna till Malmö och Köpenhamn lockade, men framförallt närheten till barnens skola.
Från det nya boendet kommer barnen att kunna cykla till skolan på egen hand, ändlösa bilturer kommer att bli ett minne blott.
–Läget är perfekt, att inte behöva skjutsa barnen överallt är för oss guld värt, säger Sanne.

I somras skrev familjen på pappren för sitt 114 kvm stora hus. Ett hörnradhus på två plan med både balkong och egen trädgård. Och de fick själva bestämma om de ville ha fyra eller fem rum.
– Det kändes väldigt roligt och spännande att skriva på, processen var smidig och vi fick ett bra bemötande av fastighetsmäklaren Lotte Myrebris, vilket kändes tryggt.

Sedan starten 2010 har SHH uppfört över 1000 prisvärda bostäder från Luleå i norr till Ystad i söder. Hela tiden med samma mål: att du ska kunna bo bra och leva väl. Med andra ord: Du ska få pengar över till annat än att bara bo. Därför bygger SHH på ett genomtänkt sätt, med smarta lösningar för varje kvadratmeter. Alla boenden håller hög materiell standard och mycket har SHH redan tänkt på. Det är ett sätt att erbjuda prisvärda bostäder och underlätta med färre val för dig som köper.
– Det känns skönt att SHH tar de flesta detaljbeslut om materialval, man har fullt upp med annat i vardagen, säger Sanne.

I december 2019 sker inflytten. Att det är ett tag kvar tycker familjen Björklund känns bra.
– Vi vill gärna ha mycket tid på oss eftersom vi ska sälja vårt hus först. Barnen är otåliga och längtar tills de kommer närmre kompisar och skola, de tycker att det ska bli superkul.
– Vi låter dem vara involverade i processen så mycket som möjligt, vi tittar ofta på ritningarna och de har redan fått bestämma vilka rum de ska bo i, avslutar Sanne.

Läs också om 
Linnea med familj som flyttade "hem" 
Paret som sålde villan 
Unga parest första egna boende