SHH Bostad satsar vidare i ”Norrlands huvudstad”

Det första projektet blev en stor framgång. Och tack vare det stora intresset för smarta och prisvärda bostäder får nu fler Sundsvallsbor chansen att hitta sitt nya drömboende i SHH Bostads regi. – Vi vill göra det möjligt för fler människor i Sundsvall att bo bra för en vettig peng, säger Ann-Louise Gustafsson på SHH.

Sedan starten 2010 har SHH byggt mer än 1100 nya bostäder och har idag bostadsprojekt från Ystad i söder till Luleå i norr.
Oavsett stad och läge är visionen alltid densamma: Att bygga moderna smarta och prisvärda hem som gör att man kan bo bra och leva väl. En vision som gjort att tusentals människor hittat sitt nya drömboende hos SHH.
Och Sundsvall är inget undantag.
Efter framgången med det första projektet i staden – Brf Sidsjögläntans 44 lägenheter fördelade på fyra hus – är det nu dags för inte mindre än två nya projekt i Sundsvall: Hagagläntan och Folkets Park.

”Överträffade våra förväntningar”

– Vi hade haft siktet inställt på Sundsvall en längre tid. Det är en dynamisk stad med ett attraktivt läge. Mottagandet från Sundsvallsborna i samband med Brf Sidsjögläntan överträffade våra förväntningar, och vi är glada och stolta över att nu kunna erbjuda möjligheten för ännu fler att hitta sitt nya boende tillsammans med oss, säger Ann-Louise Gustafsson, försäljningschef på SHH.
De två nya projekten har båda ett naturskönt läge och närheten till centrum.

utsikt över Sundsvall

Hagagläntan – högt i tak och nära naturen.

På norra Stadsberget, i det gamla klassiska villaområdet Haga, planeras projektet Hagagläntan. Ett populärt område omgivet av vackra villor, fin grannsammanhållning och skolor.
Här bor man i en lugn och fin miljö med närhet till naturen på Norra berget, känt som Sundsvalls Skansen. Gå på museum, promenera i naturreservatet eller ta en löptur i de milslånga motionsspåren – här finns alla möjligheter till en aktiv och varierad fritid. I Hagagläntan planerar SHH för 58 bostadsrätter i varierande storlek mellan 2–4 rum och kök.
– De här lägenheterna kommer bli väldigt attraktiva med välgenomtänkta planlösningar och inglasade balkonger. Några av lägenheterna kommer att byggas med en charmig radhuskänsla, säger Ann-Louise Gustafsson.

Folkets Park.

Det andra projektet är Folkets Park, som ligger i området Norrmalm.
Läget kunde knappast vara bättre, nära Mittuniversitetet, Himla badet och Engelska skolan. Dessutom med naturen runt hörnet, med promenadavstånd till Norra Berget och Selångersån.
Här planerar SHH att bygga 170 bostadsrätter i varierande storlek mellan 1–5 rum och kök.
– Det blir trevliga och välplanerade bostäder i en härlig miljö. Här har du chansen att köpa en bostad med fantastisk utsikt, säger Ann-Louise Gustafsson.

Illustration Folkets ParkIllustration framtagen av arkitektkontoret Tema.

Kultur och historia i Norrlands huvudstad.

Hon lyfter fram att Sundsvall – ofta kallat ”Norrlands huvudstad” – inte bara är en plats för hisnande naturupplevelser, utan också en stad full av tillväxtanda och med ett strategiskt läge.
– Det är smidiga tågkommunikationer som snabbt tar dig ner till exempelvis Stockholm, och flygplatsen Sundsvall Timrå Airport är endast 2 mil bort. Dessutom har staden ett rikt utbud av historia, kultur, krogliv och ett nöjesliv som innefattar Sveriges första internationella kasino, säger Ann-Louise Gustafsson.

Hyllar samarbetet med kommunen.

Framgångarna i Sundsvall är också frukten av ett fint samarbete med kommunen. Ann-Louise Gustafsson beskriver det som ”lättsamt och tillmötesgående från första stund.”
– Det är såklart viktigt att ha en nära dialog med kommunen när vi utvecklar nya bostäder. Här har vi mötts av hyllningar från Sundsvalls kommun, något vi tycker känns väldigt roligt.
– Vår vision är att göra det möjligt för fler människor i Sundsvall att bo bra för en vettig peng, avslutar Ann-Louise Gustafsson.

 

Vill du veta mer om etableringarna i Sundsvall?

Här kan du läsa mer om  Brf Hagagläntan och Folkets Park .

Träffa några som flyttat in vårt första Sundsvallsprojekt, Brf Sidsjögläntan. Läs mer om "hemvändaren" Linnea här.