Vad händer under 2020

Vi kickstartade det nya året med att byggstarta två av våra kommande projekt, Skogsflyet i Norrköping och Hagagläntan i Sundsvall. Dessa byggs som miljöcertifierade trähus och ingår i vårt hållbarhetsarbete.

Att tänka hållbart är en självklarhet för oss på SHH. Därför kommer vi under 2020 att växla upp vårt hållbarhetsarbete genom att låta det tänkandet styra våra materialval och utformningen av våra välplanerade hem. Vi har även etablerat partnerskap med White arkitekter i dessa viktiga frågor. White arkitekter skapar arkitektur som engagerar, bidrar till en hållbar livsstil och sätter människan i centrum.

Säkerhet och Huskurage

Vi kommer i år att införa Huskurage i våra områden. Huskurage är en ideell förening med mål att förebygga och förhindra våld i nära relation genom att ge grannar ett verktyg att agera. Det är en policy som uppmanar grannar att visa omtanke och omsorg vid oro för att någon far illa. För oss på SHH är införandet av Huskurage ett ställningstagande för civilkurage mot våld.

Samhällsfastigheter

En av de största händelserna 2019 var att SHH Bostad tog ett steg in i Samhällsfastighetssektorn.

Under 2020 kommer vi fortsätta vårt arbete med att rusta Sverige för alla generationer, unga som gamla. SHH Samhällsfastigheter fokuserar på att projektutveckla och äga samhällsfastigheter över hela landet, framförallt kvalitativa vård- och omsorgsfastigheter och skolbyggnader.

Förra året byggstartade vi två äldreboenden, Östhamra i Norrtälje och Solhagaparken i Huddinge. Därutöver pågår planer för ett antal nya spännande projekt som vi förväntas komma igång med under 2020.

Äldreboende Östhamra NorrtäljeÄldreboende Östhamra i Norrtälje

Säljstarter och projekt under produktion 

Precis i utkanten av Vikingstad och ca en mil väster om Linköping bygger vi Brf Freja. Här har vi 56st lägenheter under produktion och mindre än 20st av dessa finns kvar för försäljning efter en mycket lyckad säljstart med många intressenter på plats. Lägenheterna är välplanerade med gott om sociala ytor.   

Brf Freja hus
Brf Freja i Vikingstad, Linköping

I projektet Brf Läroverksvallen finns det mindre än 5 lägenheter kvar. Här har vi totalt 36st lägenheter under produktion och dessa förväntas vara inflyttningsklara till våren/sommaren 2021. Det har funnits ett stort visat intresse kring Brf Läroverksvallen och majoriteten av lägenheterna såldes med bindande förhandsavtal redan första månaden.

Under 2020 kommer vi även att säljstarta Brf Parkallén i Hjärup och Brf Köksträdgården i Sigtuna.  

Inflytt och uthyrning

Flera av våra projekt kommer vara inflyttningsklara under 2020. Vi ser framemot att kunna välkomna våra förväntansfulla köpare till deras nya bostäder.

Vårt hyresprojekt Kv. Skogsflyet i Rambodal strax utanför Norrköping, kommer preliminärt stå klart för uthyrning mellan mars-maj 2020. Här finns 117st hyresrätter om 1–3 rum och kök, med närhet in till Norrköping city.

Intresset har varit stort för vårt projekt Brf Reykjavik i Kista, där alla lägenheter är sålda och kunderna flyttar in i sina lägenheter den 1 april.

Grannföreningen Brf Grindavik i Kista säljstartades i december förra året och här får köparna flytta in redan i sommar.

Översiktbild av projektetBrf Reykjavik och Grindavik i Kista

Slutligen har vi Brf Solhagaparken som ligger ett stenkast från Masmo T-banestation och några minuter från naturområdena vid Albysjön. Här kommer vi under december ha inflytt för etapp 1 och under 2020 kommer vi dessutom säljstarta etapp 2.

Kommande event          

Vi kommer under året att medverka på flera event, bland annat så kommer vi springa för barnen i Malawi. Ett välgörenhetslopp, ”Spring för livet”, som anordnas på Djurgården i Stockholm varje år i maj. Alla intäkter går oavkortat till UNICEF:s projekt i Malawi. 

Vi fortsätter att följa vårt byprojekt. Byprojekten som organisationen Hand in Hand startat ger människor som lever i fattigdom möjlighet att starta sin egen verksamhet vilket lett till att tusentals småföretag startats och hela samhällen har rest sig ur fattigdom. Vi på SHH är stolt andelsägare i ett av dessa byprojekt och kommer under 2,5 år att få följa den positiva utveckling som blir resultatet då ett samhälle ges rätt förutsättningar.

Vi kommer som tidigare år att besöka Almedalen i juli och i mitten av september äger Business Arena rum och givetvis kommer vi att delta. Det är ett tillfälle när branschens ledande företag inom fastighets- och samhällsbyggnadssektor samlas. Där fokus kommer ligger på aktuella frågeställningar, trender och framtidsfrågor som är avgörande för Sveriges utveckling.

 

Vi ser med glädje framemot ett mycket händelserikt  2020, nu kör vi!