”Vi känner att framtiden är vår”

Under sommaren är det vanligt att dra ned på tempot i de allra flesta verksamheter. Men på SHH Bostad fortsätter försäljningen även i sommartider.

 – Vi har fyra projekt i försäljning just nu, bl.a. Brf  Reykjavik i Kista där nästan alla 69 lägenheter är sålda. 

Säljframgångarna gäller inte bara projektet i Kista. Även Brf Solhagaparken i Huddinge går som på räls, åtminstone för 1,5 rok som har sålt slut. Treorna i projektet  tar lite längre tid att sälja, men det är något som SHH Bostad tar med ro. 

Efter sommaren drar vi direkt igång med två säljstarter, en i Linköping och en i Borlänge. Projekten utgörs av radhusliknande flerbostadshus och beskrivs som prisvärda bostäder som ligger i trevliga områden strax utanför centrum.
– Vi kickar faktiskt igång med två säljstarter. Först Vikingstad i Linköping, ett fint projekt med 56 radhusliknande flerbostadshus i två våningar, säger Gustafsson och fortsätter:
– Nästa säljstart sker lite längre fram och är ganska likt projektet i Linköping men med något färre bostäder. Projektet är döpt till Brf Läroverksvallen efter den centrala platsen i Borlänge där husen kommer att byggas.  

Översikt på Brf Freja husenBrf Freja i Vikingstad, Linköping. 

Projektet i Linköping säljstartas förhoppningsvis i september och målsättningen är att bostäderna ska vara inflyttningsklara i början på 2021. Säljstart för Brf Läroverksvallen i Borlänge planerar SHH Bostad för under oktober med inflyttning vår/sommar 2021.

SHH Bostad bedriver verksamhet från Luleå till Ystad, men med Mälardalen och Storstockholm som största marknad. Och på frågan om hur SHH Bostad tänker när de väljer läge på sina byggprojekt säger Ann-Louise:
– Man kan säga att våra A-lägen är andras B- och C-lägen. Vi är duktiga på att hitta lösningar, exempelvis förtäta i miljonprogramsområden. I sådana områden finns redan service och kommunikationer, och kan vi då komplettera hyresrätter med prisvärda bostadsrätter är det ju succé. 

Brf FrejaBrf Freja.

Men SHH Bostad satsar inte bara på att bygga bostadsrätter. Ann-Louise Gustafsson berättar om ett projekt i Norrköping som kommer resultera i 117 hyresrätter som SHH Bostad själva kommer behålla för uthyrning.
–  Hyresrätterna byggs i området Rambodal och kommer kallas Kv. Skogsflyet. Uthyrningen hoppas vi kunna börja redan under december 2020.  

Präglas av hållbarhetstänk

2019 har hittills varit ett år kantat av miljö- och hållbarhetsfrågor och för SHH Bostad är det en integrerad del av verksamheten.
– Ta huset i Norrköping (hyresrätterna) som ett exempel, som kommer byggas helt i trä. Vi har tidigare, som många andra, byggt mycket i betong, men nu har träbyggnadstekniken gått framåt och man kan bygga högre hus. Nu kan man bygga åttavåningshus helt i trä, och det är ett led i vårt hållbarhetstänk, säger Ann-Louise Gustafsson och fortsätter:
– Miljöaspekten är viktig, men vi tittar också på ekonomisk och social hållbarhet. Det ska vara både prisvärt och trevligt att bo där.
 

Trygg partner

Ett tufft 2018 med bland annat hårdare amorteringskrav ledde till att bostadsmarknaden mattades av. Ann-Louise berättar att SHH Bostad, precis som andra aktörer på marknaden, kände av förändringarna på bostadsmarknaden förra året.
– Många av våra kunder är unga, har små barn och har haft svårt att passa in i modellen som banker har för att bevilja bostadslån. Det är inget unikt för oss, utan något som hela branschen känt av.

En investering långt fram i tiden, i kombination med den något osäkra bostadsmarknaden, kan göra folk oroliga. Men till dem kommer Ann-Louise med lugnande besked.
– Vi har en stabilitet i våra kostnadskalkyler och även ett Trygghetspaket för våra kunder. 

Och trots att prisläget och marknaden inte är vad det en gång var är SHH Bostad inte oroliga för framtiden. Tvärtom. Jag känner att det kommer komma igång igen nu, säger Ann-Louise hoppfullt.

Ann-Louise GustafssonAnn-Louise Gustafsson, SHH Bostad.

Framtiden är ljus

I höst väntar spännande projekt och enligt Ann-Louise ser alla på SHH Bostad fram emot att få starta upp igen efter en skön semester.
– Vi känner att framtiden är vår. Framtiden känns ljus och alla ser fram emot en spännande höst, med ny energi och intressanta projekt, avslutar Ann-Louise Gustafsson.